Θεατρικό παιχνίδι και αυτοσχέδιο θέατρο

5.0
(3 Κριτικές)

Διάρκεια 2 ω 1 λ 47 δ

Τιμή

35 €
Θεατρικό παιχνίδι και αυτοσχέδιο θέατρο

Σχετικά με το σεμινάριο

 

Το σεμινάριο βασίζεται στις τεχνικές του Drama in education, την μέθοδο Λάκη Κουρεντζή, και το αυτοσχέδιο θέατρο στο σχολείο σύμφωνα με τις ερευνητικές εργασίες της Άλκηστις Κοντογιάννη. Περιλαμβάνει επίσης παιχνίδια έκφρασης και σημειώσεις της ομάδας μας από την 15ετή εμπειρία μας με ομάδες παιδιών σε όλη την Ελλάδα.

Στο σεμινάριο θα δούμε πρακτικά τις κοινωνικές και ψυχολογικές προεκτάσεις του θεατρικού παιχνιδιού και της θεατρικής έκφρασης.

Πως μπορούμε να επηρεαστούμε από τις σύγχρονες τάσεις στην θετική ψυχολογία, και θα δώσουμε λύσεις για την ομαλή συμβίωση των ομάδων μέσα από το παιχνίδι και την θεατρική έκφραση.

Τέλος, το σεμινάριο για το θεατρικό παιχνίδι και το αυτοσχέδιο θέατρο δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να δουν ρεαλιστικά θεατρικά παιχνίδια σε σχολεία και παιδιά του σήμερα.

 

Γιατί να δεις αυτό το σεμινάριο;

Αν τώρα ξεκινάς το θεατρικό παιχνίδι είσαι στο σωστό μέρος!

Το πρώτο Ελληνικό online σεμινάριο για το θεατρικό παιχνίδι που θα σου δώσει τα εφόδια να χτίσεις δράσεις και παιχνίδια για ομάδες παιδιών προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας.

Αν ήδη παίζεις θεατρικά παιχνίδια ή έχεις μια εμπειρία και πάλι είσαι στο σωστό μέρος!

Η εμπειρία μας σε εργαστήρια φαντασίας και θεατρικού παιχνιδιού και σε εκδηλώσεις κάθε τύπου με θεατρικά δρώμενα θα σου δώσει μια άλλη οπτική για το πως θα δομίσεις ένα πρόγραμμα θεατρικού παιχνιδιού για το σπίτι, το σχολείο ή παντού!

Τι περιλαμβάνει το σεμινάριο;

Αναλυτικά το 2ωρο σεμινάριο μας περιλαμβάνει τις εξής ενότητες:

  • Τι είναι το θεατρικό παιχνίδι
  • Χαρακτηριστικά του θεατρικού παιχνιδιού
  • Drama in Education
  • Θεατρικό παιχνίδι και πολλαπλή νοημοσύνη
  • Τα χαρακτηριστικά του καλού εμψυχωτή
  • Φάσεις του θεατρικού παιχνιδιού
  • 24 παραδείγματα παιχνιδιών
  • Παραλλαγές και ιδέες παιχνιδιών
  • Ανατροφοδότηση

Εισηγητής του σεμιναρίου είναι ο Ιωάννης Γλωσσόπουλος. Ψυχολόγος και εμψυχωτής. Ιδρυτικό μέλος της ομάδας μας με πάνω από 10 χρόνια εμπειρία σε σχολικές τάξεις όλης της Ελλάδας.

Περιεχόμενο σεμιναρίου

videoΒασικό βίντεο σεμιναρίου2 ω 1 λ 47 δ Έναρξη
videoΣημειώσεις Σεμιναρίου Έναρξη
certificate

Περάστε το κουίζ για να λάβετε την βεβαίωση

Θέμα

Τεστ χορήγησης βεβαίωσης (Θεατρικό παιχνίδι)

Περάστε το κουίζ
Ioannis Glossopoulos

Ioannis Glossopoulos

Εισηγητής

Ο Ιωάννης Γλωσσόπουλος είναι Ψυχολόγος και εμψυχωτής. Κατέχει BSc in Psychology και μεταπτυχιακές επιμορφώσεις πάνω στην ψυχολογία παιδιών προσχολικής ηλικίας στο University of Edinburgh.

Απο το 2010 ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα με τους Ονειροβάτες, παρουσιάζοντας πάνω από 5000 δράσεις και παραστάσεις. Από το 2015 και σε συνεργασία με διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, περιφερειακές διευθύνσεις καθώς και Πανεπιστημιακά ιδρύματα, επιμορφώνει εκπαιδευτικούς και φοιτητές πάνω στις παραστατικές τέχνες και την ψυχολογία.

Από το 2017 συνεργάζεται με Δήμους και εκπαιδευτικές μονάδες για επιμορφώσεις προσωπικού αλλά και σχεδιασμό δράσεων που αφορούν παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας.